Eskişehir Velesbid Festivali "Bozdağ" 5-7 Mayıs 2017

Etkinlik

Eskişehir Velesbid Festivali "Bozdağ" 5-7 Mayıs 2017

Detaylı bilgi ve iletişim için etkinlik sayfası: https://www.facebook.com/events/601919043341691/


Organize eden Velesbid derneğinin sayfası: https://www.facebook.com/groups/velesbid


Eskişehir VelEsbid Festivali bu yıl nadir görülen doğasıyla bilinen Bozdağ'da gerçekleşiyor. 3 gün sürecek festivalde; mükemmel bisiklet rotaları, enfes gece eğlenceleri, birbirinden güzel yemekler, hıdrellez ateşi ve daha birçok sürpriz bizleri bekliyor. Gelin kısaca neler yapacağız bir bakalım. Öncelikle turumuza İç Anadolu’nun en kapsamlı tema parklarından biri olan Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı’nda başlıyoruz. Burada parkın içinde biraz yürüyüş yaptıktan sonra Uzay Evi ve Bilim Deney Müzesini ziyaret ediyoruz. Ardından tarihi dokusuyla bilinen Odunpazarı semtine geçiyoruz. Kentimizin simgelerinden çibörek ikramıyla başlayan semt turumuz çeşitli müzeleri ziyaret ettikten sonra kamp yerimize doğru hareketle son buluyor. Yaklaşık 30 km sürecek yolculuğumuzda yüklerimiz takip aracıyla taşınırken su ve çeşitli atıştırmalıklar yollarda oluşturduğumuz istasyonlarda bizleri bekliyor. Kamp yerimiz 1200 rakımda bir dağ yerleşkesi olan Eskişehir Kozlu Bahçe. İlk aksam yemeğinin hemen ardından festival sahnemizde keyifli müzikler bizleri karşılıyor olacak. Eğlencemiz gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek, elbette dileyenler sahneden yeteri kadar uzak olan kamp alanında dinlenebilecekler. 

Festivalimizin 2. günü orman içinde geçen enfes rotasına hazırlanmadan önce iddialı bir kahvaltıyla güne harika bir başlangıç yapacağız. 2. gün rotamız Sündiken Dagları’nın Sakarya nehrine bakan yamaçlarında enfes ormanlarla kaplı orman yollarında geçecek. Yaklaşık 170 metre rakıma kadar ineceğimiz bu orman yollarında su ve çeşitli ikramlardan oluşan istasyonlarımız bizleri bekliyor olacak. İç Anadolu’nun nadir mikroklima iklimine sahip bu bölgede Akdeniz ikliminin tadını çıkartacağız. 2. günün akşam yemeği bizi karşıladıktan sonra ülkemizin sevilen gruplarından Ayrık Otu bizi sahnede bekliyor olacak. Yakacağımız hıdrellez ateşinin üstünden atlarken o gece dilek tutmayı unutmayın. 

3. gün yola çıkmadan yine iddialı bir kahvaltı bizleri bekliyor olacak. Son gün rotamız doğal şekilleri ve şelaleleriyle bölgenin sıradışı dokusuna sahip Avlakkaya’da gerçekleşecek. Vadi içinden gerçekleşecek sürüşümüz sık bitki örtüsü ve görülmeye değer kayaç yapısıyla devam edecek. Vadi içinden çıktığımızda asfalt üzerinden festivalimizin bitiş noktasına doğru pedal çeviriyor olacağız. 2017 Eskisehir Velesbid Festivali’nde görüşmek üzere..

Kamp yükümüz turun başladığı noktadan kamp alanına ve kamp alanından turun biteceği noktaya araçla taşınacaktır. Yine de isterseniz kendi yükünüzü taşıyabilirsiniz.

Rotamızın 2. ve 3. gününde toprak zeminde sürüş yapacağımız için, yol bisikletliyle gelmek isteyen katılımcıların bunu dikkate almalarını öneriyoruz.

Konaklama:
05-06 Mayıs akşamlarında konaklama sabit kamp şeklinde kamp alanımızda olacaktır. Kamp alanında duş, tuvalet ve içme suyu olanakları mevcuttur.
Kamp alanında çadır dışında başka bir konaklama seçeneği mevcut değildir.


Yemekler:
Tur katılım ücretine 3 adet kahvaltı, 3 adet öğle yemeği, 2 adet akşam yemeği ve ikramlar dahildir. Vegan ya da vejetaryen yemek tercihiniz varsa başvuru formunda ilgili bölümü işaretleyebilirsiniz.


Tur katılım ücretine dahil olan hizmetler:
• Yukarıda sıralanmış olan yiyecekler ve ikramlar
• Araç desteği
• Turun başlangıcında ve bitişinde kamp yüklerinin taşınması

- Tur katılım ücreti 125 TL'dir. Banka hesabı ile ilgili bilgiler ve üyelik formu ekte yer almaktadır.
- Gerekli hazırlıkların tamamlanabilmesi için kesin kayıt 15 Nisan'a kadar gerçekleştirilmelidir.



etiketler