PAB (Perşembe Akşamı Bisikletçileri) Eskişehir Spor Etkinlikleri

Etkinlik

PAB (Perşembe Akşamı Bisikletçileri) Eskişehir Spor Etkinlikleri

2012 yılından beri Perşembe Akşamları Bisiklet Gezisi etkinliklerini yaz-kış ara vermeden sürdüren PAB Eskişehir grubu hava şartları elverdiği ölçüde de Spor Etkinlikleri düzenlemekte.


Yürümek, koşmak, parklardaki spor aletlerinde çalışmak isteyip de fırsat bulamayan, tek başına çıkmak istemeyenler için bisiklet turlarında gayet başarılı olunan grup etkinlikleri Spor Etkinliği adıyla PAB grubunda oluşturularak, katılımcıların spor yapması, hoşca zaman geçirmesi amaçlanmakta.


Son birkaç yıldır aralıklarla, özellikle yaz döneminde her hafta salı akşamları yapılan bu etkinlikte ortalama hız, yaş, kilo vb bisiklet turlarına özel şartlar uygulanmıyor.


İsteyen herkes, sağlığından ve spor yapmaya uygun olup olmama durumundan kendisi sorumlu olarak toplu olarak gidilen belediyenin sağladığı yürüyüş, koşu pisti, parklardaki spor aletlerini kullanma etkinliğinde istediği şekilde çalışabiliyor. Antrenör yok, çalışmanızı belirleyen bir otorite yok, gidilecek bir rota, yetişmeniz gereken birileri yok.


Bir grup yürürken, bir başka grup koşabiliyor, isteyen parkta bulunan barfiks, mekik gibi aletlerde çalışırken, isteyenler bu çalışmaları bir köşede sohbet ederek izleyebiliyor.


 


Kış ve bahar dönemlerinde Tartan pisti bulunan Dedekorkut Parkı kullanılabilirken, yaz döneminde oldukça yoğun oluyor, kulvarlarda koşmak yürüyen insanların engel olmasından neredeyse imkansız hale geliyor.


Bu nedenle yaz boyunca Kanlıkavak Parkı'nda bulunan çim saha, etrafındaki pist, basket sahası ve spor aletleri kullanılıyor.


 


Siz de spora zaman ayırmak fakat nasıl yapacağınızı bilmiyor, tek başınıza çıkmaya çekiniyorsanız bu etkinlikleri kaçırmayın, yine de cesaretiniz yoksa ilk haftalar katılıp sadece izleyebilirsiniz de.


 


Her salı 20:00 Espark bağlar kapısında bisikletlerle buluşma.
Yaklaşık 20:30'da Kanlıkavak Spor alanına varış ve çalışma, bitiminde parkta ya da iskelelerde sohbet. 

etiketler