Eskişehirli Bisikletliler Bilecik Ayva Çiçeği Bisiklet Festivalindeydi

Etkinlik

Eskişehirli Bisikletliler Bilecik Ayva Çiçeği Bisiklet Festivalindeydi

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği tarafından bu yıl 3. sü gerçekleştirilen Bilecik Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali 450 kişilik yoğun katılımla gerçekleşti.


Bilecik, Eskişehir, Bursa, Sakarya, İstanbul gibi birçok ilden katılımın olduğu etkinlik Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Derneğin Bilecik temsilcisi Hakan Yavuz konuşmasında:


"İlimizin turizmini geliştirmek, doğaya verdiğimiz önemi arz etmek, tüm bireylerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamaktır. 30 bisikletseverle başladığımız festivalimiz 3. yılında büyük ilgi gördü ve bu sayı 400-500'lere ulaştı. Festivalimize 35 ilden katılım var. Sürücülerimiz araçlarını kullanırken, bisiklet sürücülerine dikkat etmelerini istiyoruz. Şehir içinde 3 kilometreye kadar yürüyebilirsiniz, 8 kilometreye kadarda bisiklet kullanabilirsiniz. Bunun insan vücuduna bir zararı yok. Herkesi bisiklet kullanmaya davet ediyorum." dedi.


İlk gün Pelitözü Göleti yapılan tur sonrası Bilecik'te konaklayan katılımcılar, 2. gün sabah kahvaltısının ardından Söğüt'e Ertuğrul Gazi'ye pedalladı, buradan Ertuğrul Gazi'den Şeyh Edebali'ye sloganıyla tekrar Bilecik Şeyh Edebali'ye dönüldü.


Eskişehir'den de çeşitli grupların katıldığı ve oldukça keyifli geçen festivalde katılımcılar emeği geçen kişi ve kurumlara teşekkür ederek ayrıldı.


 



Eskişehir'den Bilecik'e yükleriyle pedallayan ve dönüşü yine bisikletleriyle yapan PAB Eskişehir grubu



 


Fotoğraf albümü için tıklayınız.

etiketler