3. Bilecik Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali

Etkinlik

3. Bilecik Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali

Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği tarafından her yıl gerçekleştirilen Bilecik Ayva Çiçeği Bisiklet Festivali'nin üçüncüsü 1-2 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenleniyor.


Temsilcilikten yapılan açıklamada:


"Bisikletliler Derneği Bilecik Temsilciliği olarak ilimizin turizmi, bisikletli ulaşım ve yaşamın sürdürülebilirliği, özellikle gençlerin sosyalleşmesi, kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, adının da Ayva çiçeği olması nedeniyle ve atalarımız Ertuğrulgazi ve Şeyh Edebali gibi ilimizin değerlerini tanıtmak, özellikle trafik haftasında araç sürücülerine bisikletlilerin de trafikte önemli bir konuma ve rahatlatıcı role sahip olduğunu hatırlatmak amacıyla ilk gün tüm şehrimiz halkının davet edileceği, ikinci gün ise belirtilen yaş sınırında olan katılımcıların katılabileceği 01-02 Mayıs 2015 tarihlerinde Bilecik 3. Ayva Çiçeği  Bisiklet Festivali’ni sunduğumuz planda düzenleyeceğiz."


denildi.


İletişim Adresleri:


Telefon: 0 543 646 79 18
Facebook: https://www.facebook.com/BD.Bilecik
Etkinlik bağlantısı:https://www.facebook.com/events/800292273377782/
Twitter:twitter.com/bisikletlis
Web:https://ayvacicegituru.com/
E Mail:bilecikbisikletliyiz@hotmail.com


1.GÜN PROGRAMI  |  Adı: DOĞA İÇİN PEDALLA


Tarih: 01 Mayıs 2015 Cuma   |   Yer: Cumhuriyet Meydanı
Toplanma Saati: 16:00   |   Hareket Saati: 16:30

 


Gidiş Rotası: Cumhuriyet meydanı-Tepebaşı-Atatürk bulvarı-Karayolları kavşağı- Belediye bahçesi-Atatürk bulvarı-Tevfikbey caddesi-Tepebaşı-İl özel idare kavşağı-2. Jandarma Tugay komutanlığı 2. Nizamiyesi(mola)-Eski Bursa caddesi-Kapalı yüzme havuzu(mola)-Yenikent sitesi-Özgün sitesi-Pelitözü köyü(mola)-Pelitözü gölpark.


AÇIKLAMA: Sabah 08:00-15:00 arası kamplı katılımcılarımızı kamp alanında kabul ve kayıt edeceğiz. Saat 16:00’da süprizler ve gösteriler olacak, sponsorlarımız tarafından rica edinilen ikramlar dağıtılacak, turla ilgili bilgilendirmeler yapılacak ve kayıtlar alınacak. 16:30’da hazırlıklar tamamlanıp, belirtilen rotada şenlik havasında toplamda yaklaşık 30 km olan 1. gün turumuzu gerçekleştirmek için havanın iyi olması halinde tahmini sayı olan 400 bisikletli ile ekip arkasında lojistik destek, ilkyardım, yorulan, bisikleti arızalananlar için minibüs takibinde hareket edeceğiz. Festivalimizin de amacı olan ilimizin daha iyi tanıtılması için rota içinde bulunan Bilecik Belediyesi Bahçesinde ki tarihi saat kulesi önünde hatıra fotoğrafı çekilecektir. Devamında rotaya devam edip belirtilen noktalarda trafiği aksatmadan arkada kalanlar için ufak beklemeler olacaktır. Pelitözü gölpark’ta Bilecik Belediyesi amfi tiyatroda tüm bisikletlilerle gölet manzaralı hatıra fotoğrafı çekeceğiz, ikramlar, bisiklet ekipmanları için çekilişler, gösteriler ve küçük yarışmalar düzenlenecektir. Dinlenmenin ardından tahmini saat 19:00’da belirtilen rotada şehir merkezine dönüp 1. gün turu tamamlanacaktır. Festivalimizin 2 gün olmasından dolayı üst sınır katılımcı kamplı misafir sayısı olan 50 kişilik şehir dışından gelen misafirlerimiz için de Ertuğrulgazi mahallesi Yediler caddesi no:26’da bulunan Yediler halı saha tesislerinde konaklama yapılacaktır. Konaklama için mekanımız kapalı ortam olsa da çadır ve uyku malzemenizi getirmeniz gerekmektedir. Gece kampı için bilecikbisikletliyiz@hotmail.com adresine ad, soyad, iletişim no, şehir bilgilerinizi mutlaka iletiniz.


Dönüş Rotası: Pelitözü gölpark-Pelitözü Köyü-Özgün sitesi-Yenikent sitesi-Eski Bursa caddesi-İl özel idare kavşağı-Tepebaşı-Atatürk bulvarı
Not:Tepebaşı mevkisi şehrimizden katılanların tur bitim noktasıdır.İl dışından gelecek olanlar Yediler caddesi No:26’ya kadar devam edecektir.


2.GÜN PROGRAMI  |  Adı: ERTUĞRULGAZİ’DEN ŞEYH EDEBALİ’YE PEDALLIYORUZ


Tarih: 02 Mayıs 2015 Cuma   |   Yer: 1. Etap Bilecik Yediler Caddesi / 2. Etap Söğüt İlçe Merkezi
1. Etap Toplanma Saati: 16:00   |   Hareket Saati: 13:30
2. Etap Toplanma Saati: 16:00   |   Hareket Saati: 14:00

AÇIKLAMA: 02 Mayıs Cumartesi günü kamplı misafirlerimiz e sabah 09:00’da günaydın diyeceğiz ve kahvaltı ikramı olacak. 09:30’da da bir gün önce ve bu tarihlerde 15 yaşından büyüklerin kayıtlarını aldığımız şehrimizdeki diğer katılımcıların gelmesi ve gerekli hazırlıklarında yapılmasıyla, saat 10:00’da ekip arkasında lojistik destek, ilkyardım, yorulan, bisikleti arızalananlar için minibüs takibinde Söğüt ilçesine yol alınacaktır.Yolda trafiği aksatmadan bazı noktalarda molalar vererek tahmini en geç 12:30’ da Söğüt ilçemize ulaşacağız.Ardından dinlenme, öğle yemeği için ikramlar verilip Söğüt’te ufak tanıtıcı şehir turu , sürprizler ve Söğüt Belediyesinin destekleriyle hazırlıklar tamamlanıp belirlenen üst sınır olan 150 kişilik bisikletlilerle saat 14:00’te Bilecik yönüne ekip arkasında lojistik destek, ilkyardım, yorulan, bisikleti arızalananlar için minibüs takibinde tur başlayacaktır. Yine trafiği aksatmadan bazı noktalarda yol üzerinde ufak molalar vererek il merkezine ulaşıp Bilecik Belediyesi bahçesi tarihi saat kulesinde hatıra fotoğrafı çekimi yapılıp, Şeyh Edebali türbe meydanında inip yine sponsorlar sayesinde ufak bir program ve ikramlardan sonra festivalimiz son bulacaktır. 2. Gün Söğüt-Bilecik turu için bilecikbisikletliyiz@hotmail.com adresine ad, soyad, iletişim no, şehir bilgilerinizi mutlaka iletiniz


Birinci Etap Rotası: 1. ETAP Yediler caddesi-İstasyon mahallesi yolu-Aşağıköy-Yeniköy- Bilecik/Söğüt yolu ve Söğüt ilçesi şehir merkezi.



İkinci Etap Rotası: Söğüt ilçesi şehir merkezi-Söğüt/Bilecik yolu-Yeniköy-Aşağıköy-İstasyon mahallesi-Atatürk bulvarı-Bilecik Belediyesi bahçesi tarihi saat kulesi önü-Şeyh Edebali türbe meydanı.

etiketler