Yasak Rezaleti Sürüyor!

Genel

Yasak Rezaleti Sürüyor!

Eskişehir halkının bilinçlenmesi, dünyanın gelişmiş ülkelerinin teşvik ettiği, çevreci, sürdürülebilir, tüketimden uzak, ekonomik ulaşım aracı bisikleti kullanması ve şehir içinde ulaşımını bisikletle sağlayan vatandaşın sayısının artmasıyla yıllardır Eskişehirli bisikletlilere UKOMEce yasaklanan cadde ve sokaklar bisikletlilerle doldu.


Geçtiğimiz günlerde yasakların kalkmasını da isteyerek basında yer alan bisikletlilerden intikam alırcasına sıklaştırılan denetim ve kesilen cezalar halka rağmen devam ediyor.


Trafik ekipleri görevini yaparak her gün onlarca bisikletliye Eskişehir'de bisiklete binme cezası kesse de ulaşımını bisikletle sağlayan Eskişehirli vatandaş karşısında aciz kalıyor, birkaç vatandaşı çevirip makbuz yazmakla meşgulken, onlarcası geçip gidiyor.


Fotoğraftan da anlaşıldığı gibi Büyükşehir belediyesinin vatandaşın bu bisikletle ulaşım seçimini engellemek ve cezalandırmak için daha çok trafik polisi gerekiyor.



Gerçek Avrupa şehirlerinde ise raylı sistemlerle bisiklet iç içedir. Yasak olan çevreye, ekonomiye, sağlığa zararlı şehir içine girmesi gelişmiş ülkelerde yasaklanmış olan motorlu araçlardır.


Avrupalılık söylemle olmuyor, ve ne icraatınız olursa olsun Avrupa'dan Japonya'ya 7'den 70'e halk bisiklet kullanırken, bu ülkelerde hemen herkesin bir bisikleti varken bisikleti yasaklamak ise tamamen Eskişehir'in oluşturmaya çalıştığı gelişmişlik imajına ters.



Avrupada raylı sistem ve onunla iç içe bisiklet yolları.



Eskişehir'de bisiklet sürmek suçundan ceza kesilmek üzere durdurulmuş üniversite öğrencisi.

etiketler