Yunusemre Bisiklet Halk! Yarışı Yapıldı

Etkinlik

Yunusemre Bisiklet Halk! Yarışı Yapıldı

Uluslararası Eskişehir Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri kapsamın Yunus Emre Bisiklet Halk Yarışı yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Eskişehir Valiliği’nin ortaklaşa düzenlediği yarışma 440 sporsever katıldı.


Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği, Cumhuriyet Bulvarı (DSİ Önü)’nda Vali Dr. Kadir Koçdemir’in başlattığı yarış, Sazova Atletizm Pisti’nde son buldu.


Yarışmada ilk üçe giren sporculara Eskişehir Valiliği tarafından sırasıyla 1500 TL, 1000 TL ve 500 TL ödül verildi. Ayrıca TEİ ve Avrasya AVM’nin sponsor olduğu yarışmada birinci olanlara bisiklet ve ilk ona girenlere altın hediye edildi.


Ödül töreninde konuşan Vali Dr. Koçdemir, Yunus Emre etkinliklerinin son noktasını Halk Bisiklet Yarışı ile tamamladıklarını söyledi. “İnsanların Yunus Emre’nin Bisiklet Yarışı ile ne ilişkisi var?” diye düşünebileceğini ifade eden Koçdemir “ Biliyorsunuz ki Yunus Emre, bizim manevi dünyamızın nizasız, kavgasız, sıkıntısız bir şekilde sürdürülebilir olmasını sağlıyor. Biz bugün onun düşüncesinde kendi iç dünyamızla ilgili bazen güç, kuvvet, kaynak buluyoruz. Bisiklet, motorlu araçlar ve bilinçsiz çarpık sanayileşmenin getirdiği maddi, fiziki yapımıza aynı şekilde verilen bir cevaptır. Bu yarışmayla hem birlikte yaşadığımız, aynı şeyleri paylaştığımız insanlarla sosyal ilişkiler kurmak, hem sağlığımız korumak hem de tabiatın farkına varmak imkânlarını bir arada yaşıyoruz. ” dedi.


Eskişehir’de geri geri yarışabilecek biçimde bisiklet kullananları gördüğünü söyleyen Koçdemir gelecek yıllarda yapılacak yarışmalarda Eskişehir’deki bu potansiyeli kullanarak bu tür yarışların daha heyecanlı ve anlamlı olacağını belirtti.


Etkinliğe Vali Dr. Kadir Koçdemir, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga’nın Eşi Astrit Kuçi, Vali Yardımcıları İsmail Küreci, Aydın Tetikoğlu ve Rıza Dalan, Tepebaşı Kaymakamı Necdet Türker, İnönü Kaymakamı Memiş İnan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Bayram ve çok sayıda sporsever katıldı.


Yarışmada dereceye girenler;






Bayanlar
1-Emine Meriç Şeker
2-Ece Moripek
3-Gülçin Özdere
4-Zeliha Nur Eskici
5-Asena Mutlu
6-Deniz Çubuk
7-Hazal Sıram
8-Elif Temel
9-Aslı Söğütönü
10-Büşra İbiş
Erkekler
1-Timur Taşcan
2-Enver Onur Akınç
3-Mehmet Gürsoylu
4-Bilal Kurnaz
5-Abdurrahim Temiz
6-Furkan Duru
7-İhsan Mertşen
8-Mustafa Çağlayan Çömez
9-Burak Satun
10-Ali Gülücü

etiketler