Bisiklet tutkunlarının isyanı

Etkinlik

Bisiklet tutkunlarının isyanı

Eskişehirli yaklaşık 200 bisiklet tutkunu, bir sosyal paylaşım sitesinde örgütlenerek, yetersiz olan bisiklet yollarını ve bisiklete kapatılan caddeleri protesto etmek amacıyla, Valilik önünde toplanarak Atatürk Bulvarı’ndaki bisiklet yollarında bisiklet sürdüler.


Eskişehirli bisiklet tutkunları, bir sosyal paylaşım sitesinde başlattıkları hareketle, Vilayet Meydanı’nda toplanarak, Atatürk Bulvarı’ndaki bisiklet yolunda bisiklet sürdüler. Amaçlarının, bazı caddelerin bisiklet kullanımına kapatılmasını ve yetersiz bisiklet yollarını protesto etmek olduğunu kaydeden bisiklet tutkunları, mevcut olan bisiklet yollarında da yayalarda bisiklet kültürünün oluşması için farkındalık oluşturmak olduğunu belirttiler. Bisikletliler Derneği Eskişehir Temsilcisi Kerem Erbek ise, Üniversite Caddesi’nde bulunan AVM’nin karşısında oturduğunu, Üniversite Caddesi’nde bisiklet kullanılmasının yasaklanmasıyla, evinden bisikletle çıkmaması gerektiğini dile getirerek, bu durumun çok komik olduğunu ve ilgili yasaya göre otobanlar hariç her karayoluna bisiklet girebileceğini savundu.


İlginç iddia



Gezgin Pedal adlı bisiklet grubunun üyelerinden Ali Gülücü de, her Salı günü grup olarak bisikletlerle şehri turladıklarını, ancak geçen Salı trafik polisinin kendilerini Atatürk Bulvarı’nda durdurarak caddenin bisiklet kullanımına yasak olduğunu söylediğini anlattı. Eskişehir’de yoğun bir öğrenci nüfusunun olduğunu ifade eden Gülücü, bir çok yerde bisiklet kullanılmasının yasaklanmasıyla, bir öğrencinin evinden çıkarak Anadolu Üniversitesi’ne bisikletle gidemeyeceğini vurguladı. Toplu taşıma ücretlerine gelen zamlarla, daha fazla insanın bisiklete yöneldiğini söyleyen Gülücü, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yasaklarla vatandaşları tramvaya binmeye zorladığını iddia etti.


 


 


https://www.sonhaber.com.tr/guncel-haberler/bisiklet-tutkunlarinin-isyani-h3258.html

etiketler