Ev egzersizleri

Gerekli Bilgiler

Ev egzersizleri

Havaların soğuması, gündüzlerin kısalmasıyla beraber ev dışında geçen zaman ve sportif etkinlikler çeşitli nedenlerden dolayı bazılarımız için sınırlanıyor, ya da imkansız hale gelebiliyor.

 

Her ne kadar PAB gibi oluşumların etkinlikleri aralıksız devam etse de, özellikle katılamayanlar için tavsiye edebileceğimiz, evde de spor yapabilme düşüncesine teşvik edecek bazı hareketler paylaşacağız.

 

İlk çalışma sonrası vücut hamlığını atmak için birkaç gün dinlenmeye ihtiyacınız olabilir. Sonrasında bu hareketleri her gün ayıracağınız 10-15 dakikaya sığdırabilir, sürekli bir çalışma programı yapabilirsiniz.

 



Aşağıda verilen hareket ve çalışma programı internette her yerde açık şekilde yayınlansa da kalp vb hastalığı olanlar için uygun olmayabilir. Sağlığını olumsuz etkileyecek hastalığı olan ya da bu riski taşıyanların doktoruna danışmadan bu tür çalışmalar yapması tavsiye edilmez. Aşağıda verilen ve youtube gibi açık kaynaklardan alınan egzersizlerin, tavsiyelerin uygulanmasından kaynaklanacak hiçbir olumsuzluktan dolayı sorumluluk kabul edilmez.

 

İlk olarak yabancıların burpee dediği, güreş, boks, yüzme vb birçok sporda ısınma hareketlerinden biri olarak kullanılan, esne-zıpla vb isimler verilen hareketi aşağıda videoda gördüğünüz şekilde 30 defa ve tam yapmaya çalışın.

 

Tam yapmaya çalışın diyoruz çünkü yarım, göstermelik yapacağınız hareketin yararı az olacak ya da hiç olmayacaktır.

 




Yukarıdaki hareketi anlatılan şekilde yaptıysanız kalp atış hızınız ve nefesiniz spora başlamıştır.
İkinci olarak isometric türde bir egzersiz olan planks hareketini yapabilirsiniz, örnek şekli aşağıda videoda verilmiştir. Bu hareketi hızlı yapmanız gerekmez, plank hareketi zaten isometric türde bir harekettir, duruş pozisyonunda da birçok kasınız çalışmaktadır, her iki tarafa da acele etmeden 30’ar saniye ayırmanız yeterlidir.

 

 

Bu da bittiğine göre yeniden kalbi çalıştırıacak squat zıplamalarına geçebilirsiniz. Hareketi düzgün bir şekilde 25 tekrar yapmaya çalışın.

 

 



Karın, bel arka ve yan kaslarınız için aşağıdaki hareketi yapabilirsiniz. Süpermen ve muz adıyla bilinen bu hareketin ön ve arka bölümü için 30’ar saniye ayırmaya çalışın.

 

 

 

 

Bu dinlenme hareketinden sonra yine bir kardiyo hareketi ip atlamaya geçebilirsiniz.
Evde ip atlamak eşyalara, lamba gibi aletlere takılma ihtimalinden dolayı oldukça tehlikelidir, bu yüzden aşağıda görülen şekilde ip kullanmadan ip atlama hareketini yapabilirsiniz.

 

 

 

Son olarak aşağıdaki hareketi her yan için 15’er defa yapın.

 
etiketler